zaterdag 11 mei 2013

ALL YOU CAN EAT


ze springen als paddenstoelen uit de grond. De vreetschuren, de all you can eat , de onbeperkt volprop eettenten. Heerlijk is dat, je zelf binnen twee uur helemaal volvreten voor een laag bedrag. Slim bedacht ook. van de tien bezoekers haalt 80 procent de laatste ronde niet eens. Dat komt omdat we hebberig zijn. We moeten zo snel mogelijk boven de betaalde 20 euro uitkomen qua voer, dan is de rest gratis. Tenminste dat voelt dan zo.



Dat we na twee keer lopen met een overdadig vol geladen bord al tegen de misselijkheidsgrens aanzitten mag de pret niet drukken. Dan lassen we gewoon een korte pauze in met wat drinken, want drinken daar hebben we tijdens het schransen nog geen tijd voor gehad. De cola of bier op boerend, nemen we alvast de menukaart door voor de volgende aanval. Schichtig kijken we om ons heen wat er bij de andere gasten qua voer op tafel staat. Die gefrituurde sushi met bbq saus ziet er wel lekker uit, of die gamba's in chocolade saus, nee ik neem toch de pekingeend in pindasaus.

Met elkaar een goed gesprek voeren is eigenlijk niet te doen want alle schaaltjes moeten eerst leeg want anders mag de volgende ronde niet gehaald worden.Tenslotte hebben we ook maar twee uur en soms maar anderhalf uur om ons geld er uit te eten en niet met verlies naar huis te gaan.Soms heb je iets goors te eten besteld en dat schaaltje komt met geen mogelijkheid leeg. Vaak blijft zoiets wel onder de tafel plakken of is handig weg te werken in een plantenbak.De aanvoer van drank loopt op rolletjes, maar daar verdienen ze dan ook het meest op.

Nog maar een half uurtje de tijd en we hebben pas net één derde van het menu langs onze huig geduwd. De broekknoop en de riem staan al op de uitbuikstand. Lopen is al bijna niet meer mogelijk, maar er moet nog wat extra voer naar binnen.Het laatste half uur nemen we alleen nog de dure dingen, dat zal ze leren, en in de laatste minuut bestellen we het toetje, dan hebben we maximaal van de tijd geprofiteerd en moeten we haast wel meer eten hebben gegeten dan wat normaal gesproken kan voor 20 EU PP.

Uiteindelijk betaal je toch nog 45 EU PP omdat de dure dingen en datgene wat je echt niet meer op kreeg  niet in het all you can eat arrangement vallen en dus extra moeten worden afgerekend.Kotsmisselijk en met opgeblazen buik richting huis voor een potje all you can sleep.

1 opmerking:

Anoniem zei

All I can read! Weer goed bezig! Dan