vrijdag 17 mei 2013

SONGFESTIVAL



Geweldig toch? Zelfs als alles goed gaat qua plaatsing dan zorgen we er wel voor dat er toch nog iets faliekant mis gaat. De jongensdroom van Cornald Maas uit elkaar gespat door toedoen van de Trosmaffia , hij mag nu niet in “vak” jury zitten.  Een van die tot Volendammer getransformeerde dj’s van de Tros heeft te vroeg verraden dat Cornald in de Jury zou zitten en dat mag natuurlijk niet, hij zou beïnvloed of zelfs bedreigd kunnen worden door andere landen.


Wie? Cornald Maas?  Wie de neuk is dat? Hoor ik je denken? Nou dat is die bekende Nederlander die iedereen wel van gezicht kent , maar waarvan je niet weet waarom die eigenlijk bekent is. Dat had je vroeger met Jacques d’Ancona ook. Die bemoeide zich ook altijd overal tegenaan en kwam in bijna ieder zaterdagavondprogramma opduiken. Cornald heeft veel overeenkomsten met Jacques. Beiden zijn van de herenliefde, beiden zijn schrijver, beiden werken voor een krant, beiden hebben nog nooit in de vakjury van het Songfestival gezeten.

Jacques heeft daarentegen wel in de jury van de soundmixshow gezeten. De voorloper van alle Idols, x-factor en the voice of …programma’s. Toen had je nog het Henny Huisman effect. Dan belden we met zijn allen tijdens de finale de telefooncentrale plat om te stemmen, daar kwam geen mens meer door heen. Dat ging wel eerlijk. Dat stemmen. Daar was notaris Nooitgedacht bij en die hield dat nauwlettend in de gaten. Hoe hij dat precies deed is nooit duidelijk geworden.

Het songfestival is een groot corrupt zooitje. Het druipt van de politieke spelletjes. De Oostblokkers geven elkaar altijd de meeste punten. Israël geeft ons altijd hoge punten. Engeland zal Frankrijk nooit hoge punten geven en omgekeerd. Die landen “houden” politiek gezien niet zo van elkaar. Wij (Nederland) hebben een grote bek in de politiek en daarom winnen we nooit. Daar had Cornald misschien wat aan kunnen doen, maar dat heeft de Tros tegen gehouden want Anouk is geen Volendamse en dat hebben ze liever niet, dat er eentje uit Den haag wint. Stel je voor, dan dringt ze dadelijk Jan Smit, de 3 J’s of Nick en Simon van de eerste plek in de Tros (lees Volendamse) top 50.

Een doorgestoken kaart dus dat hele songfestival. Dat zal morgen weer blijken als Anouk niet alleen als 13e start maar ook als 13e eindigt. Dan zijn we het weer met zijn allen eens dat we nooit mee hadden moeten doen vanwege dat corrupte zooitje die ons expres lang in de zenuwen lieten zitten over de uitslag van de voor ronde. Jaha ze hadden expres Nederland in de laatste envelop gestopt. Flikkers, maar ja dat kan je verwachten bij het songfestival.

Misschien winnen we wel en dan is er natuurlijk niks aan de hand. Is het allemaal eerlijk gegaan en gaat Anouk opeens in Volendam wonen.

Geen opmerkingen: