dinsdag 22 november 2016

Boxer

ruim een jaar geleden besloten wij nadat onze Yoshi overleden was om aan onze derde boxer te beginnen. Na Duko, reu, Yoshi, teef, nu wederom een dame aan wie wij de naam Bowie hebben gegeven. Nu ruim een jaar verder is Bowie geheel geïntegreerd in ons gezin.

Voor niet weet wat het inhoud om een boxer in huis te hebben hier wat kenmerkende karakter eigenschappen. Als je je zelf daar niet in kan vinden begin dan nooit aan een boxer.




Stel je 30 kilo onvoorwaardelijke liefde voor. Wees bereid om die 30 kilo te pas en te onpas op schoot te nemen. Zelf denken ze nl dat ze hun leven lang pup blijven en niet meer dan ca 5 kilo wegen. De boxer is altijd in voor een spelletje ook als dat niet uitkomt voor de baas. Als ik bijvoorbeeld aan het klussen ben loopt Bowie rustig met het gereedschap te slepen en gebruikt als ik niet uitkijk mijn nog te gebruiken aftimmerlatten als kauwbot. Gasten worden uitbundig begroet en niet met rust gelaten tot dat iedereen uitvoerig is besnuffeld en bepoot. Kinderen krijgen alle aandacht echter zonder springen en met alle voorzichtigheid. Ook kleine hondjes worden met voorzichtigheid benaderd, ze maakt zich klein zodat de hondjes dichterbij durven te komen. Om vervolgens met een speelse tik met haar poot de hondjes te verpletteren. Een boxer vind alles interessant.Met name alles wat de baas doet is iets wat niet gemist mag worden. Ook al betekend dat soms een halve dag in de auto mee rijden, boodschappen doen, een uur naast de kokende baas zitten, "helpen" met verbouwen, het maakt de boxer niks uit, als ze maar mee mag doen.
Een boxer moet rennen. Als we Bowie los laten is het elke keer weer alsof we de koeien voor het eerst in de lente van stal halen. Rare bokkensprongen makende houdt ze ons scherp in de gaten of er al een bal wordt gegooid. Vervolgens gaat ze keihard rennen en verdwijnt uit het zicht om vervolgens toch weer terug te komen ( meestal). Met andere honden is het altijd feest en water is het mooiste wat er is. Ook als het een slootje met stinkende prut is.
Ze eet ruim 750 gram vers vlees per dag, kost veel tijd aan aandacht, wil de hele dag het liefst tegen je aan liggen, snurkt als een bootwerker, laat de meest gore winden, heeft een hele sterke wil maar is de allerliefste hond ter wereld. Net als Duko en Yoshi.

Geen opmerkingen: