dinsdag 24 december 2013

2013 HET JAAR VAN ALBERT

2013 was het jaar van koning Albert Verlinden. Glimmend zat hij weer iedere avond zo een beetje heel bekend Nederland af te zeiken. Van elk onnozel onderwerp maakte hij eigenhandig een “gate” verhaal. Sylvie Gate was toch wel het stokpaardje van Kwalbert. Te pas en te onpas moest het halve programma gaan over de (inmiddels) kapot gelopen relatie van Sylvie en Rafaël. Ook als er niets meer viel te melden rakelde het zelfbenoemde orakel van de gossip de hele boel weer eens op, opdat wij niet vergaten.


Zo werd ook de relatie van Estelle en Badr vanaf de eerste zoen tussen die twee breed uitgemeten in het “zelfbevlekkings” programma van Kwallie. Natuurlijk is die Badr geen ideale schoonzoon, maar om nu direct een relatie tussen twee verliefde mensen op de beeldbuis met de grond gelijk te maken is natuurlijk ONNOdig. Maar daar leeft die slang voor, andere mensen kapot maken ter eigener glorie. Alleen zijn mening telt en die moet geventileerd worden, ook door de sidekicks van het showtje. En als je als sidekick niet de mening van koningin Albertine wilt delen op tv dan wordt je ingeruild voor een ander “talking head”. Zie inruil akties Beau -Daphne Bunskoek –Winston.

Albertus Casparus Maria zo heet Kwalbert voluit. Dit is Latijn voor vieze smerige relnicht. Nu wil het geval dat zijn eigen liefdesleven nu onder de loep ligt. Natuurlijk kon hij het niet maken om dit onderwerp te mijden dus had hij het ook daarover in zijn eigen programma. Dit probeerde hij snel af te doen met een verklaring en daarmee moest het klaar zijn. Gelukkig heeft Kwallie alle andere showbizz programma’s tegen zich in het harnas gejaagd en die houden Onno-Gate wel aan de gang. Ik kan er niet genoeg van krijgen.
Opeens was Kwallie niet meer op tv, dit omdat hij niet integer zou overkomen als het over zijn liefdesleven zou gaan. Nou smeerlapje, dat heeft jou nooit tegengehouden als het om projecten ging waar je zelf financieel gewin bij hebt. Alle Verlinden musicals worden de hemel in geprezen in je roddelprogrammaatje, alle persoonlijke vetes worden eenzijdig uitgevochten en alle persoonlijke meningen van meneer Verlinden worden zonder pardon de ether in geslingerd als zijnde de enige waarheid. Dus kom nu niet aanzetten met integriteit.

Galbertus Verlinden  ik hoop oprecht dat je een vervelende kerst hebt en eens diep gaat nadenken over de ellende die je andere mensen aandoet met dat miezerige valse programma van je. 2013 gaat hopelijk de boeken in als het jaar waarin je tot inzicht kwam en voorgoed van de buis werd verbannen.

Voor de rest van Nederland natuurlijk fijne kerstdagen en een gezond en Albertloos 2014.

Geen opmerkingen: