zaterdag 28 april 2012

Ontspannen



Zo nu en dan heb je als mens wat ontspanning nodig. Dat kan je al vrij goedkoop met bijv. een goed boek doen. Iets duurder wordt het met een avondje uit. Hoewel de BTW voor een kaartje van voorstelling of concert omlaag gaat, moet je er niet bij roken of alcohol drinken. Op applaus geven zit nog net geen belasting, een staande ovatie wordt binnenkort waarschijnlijk wel belast. Voor de prijs van een 3 gangen diner in een beneden gemiddeld Nederlands restaurant koop je in Griekenland een stuk land met 4 koeien. En een weekendje weg in eigen land is bijna duurder dan een geheel verzorgde rondreis van acht dagen in China. 

En adem uit…ontspan.


Rome ging het worden, een weekje ontspannen en in elkaar gestorte gebouwen kijken. Ik ben vaak genoeg in Italië geweest, echter Rome heb ik nog nooit gezien. Nu boeken scheelt geld want de accijns op kerosine vliegt letterlijk omhoog. Super handig die vergelijkingssites. Veel keus en allemaal lage V.A. prijzen. Voor 200 Euro P.P. vlieg je heen en weer naar Rome en blijf je 4 dagen in een 4 sterren hotel. Dat je dan op Dinsdag nacht 5 voor 12 in het hotel aan komt en die Dinsdag gewoon als hele dag wordt gerekend, je op Vrijdag om 8 uur s’morgens moet inchecken op het vliegveld voor de terug vlucht, dat zetten ze er niet bij. Dat je dan dus maar twee dagen in Rome bent vond ik wat weinig en checkte de andere mogelijkheden qua vliegtijden. Om toch gebruik van de 4 volle dagen te kunnen maken komt er P.P. 170 Euro per vlucht bij. Heen en weer is dat 340 Euro. Reserveringskosten, annuleringskosten, reisverzekering, transfer van en naar het vliegveld en geen vroegboekkorting voor de periode dat wij willen. Weer 100 EU P.P. er bovenop. De goedkope kamers zijn schijnbaar altijd volgeboekt dus wordt het de premium room á 40 Euro per nacht extra. Je dacht toch zeker niet dat daar ontbijt bij zat, toch? Ja het staat er wel maar het wordt wel apart berekend. 17,50 P.P.P.D. (per persoon per dag)

En adem in…ontspan

Het gaat toch Rome worden, hoor ik net van mijn vrouw. En er gaan ook extra lege koffers mee. Want je weet nooit… En dat hotel dat ik net beschreef ligt niet in de goede wijk volgens haar. De wijk die zij bedoeld daar zijn de hotels drie keer zo duur, omdat die in elkaar gestorte gebouwen daar liggen. Ook is het daar drukker qua verkeer zodat je niet in slaap kan komen in je dure bed door het getoeter. Vier dagen blaren vergaren omdat we al die gebouwen moeten zien en nog moeten shoppen en nog bij de paus langs en een voetbalstadion bezoeken en…

Ik neem wel een paar dagen extra vrij, dan kan ik bij thuis komst even ontspannen met een goed boek. Gewoon thuis, zonder reserveringskosten, annuleringskosten of transfer kosten. Wel met een verhoging van 2% op de BTW. Dat dan weer wel.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Veel plezier in Rome. Neem een goed boek mee, misschien wel twee. Als je dan niet kan slapen, heb je entertainment achter de hand.

Barchickie zei

Of je boekt voor 1 euro een Holiday Cottage voor 8 personen in Belgie en neemt je boek mee daar naar toe hahahahaha, veel plezier in Rome