Die kant en klaar mixen voor appeltaart bijvoorbeeld. Wat is
daar zo kant en klaar aan? Je moet er zelf nog eieren ,boter, krenten en appels
aan toe voegen. Dat zijn de duurste bestandsdelen! Alleen het spulletje dat de
boel bij elkaar houd zit in het pakje: bloem en rijsmiddel. Zo lust ik er nog
wel één. Kant en klaar mix voor een Ferrari : zelf toevoegen: motor, carrosserie,
interieur. In het pakje zit de lijm…
Dit is zo’n duidelijk gemakartikel waar je veel te veel
geld voor betaald en het is een waardeloos product. Koop een pak bloem en
zelfrijzend bakmeel en je hebt bijna het zelfde als wat in die kant en klaar mix
zit. Zelf tuin ik er ook nog regelmatig in. Zo koop ik wel eens van die kant en
klaar groente pakketten bami, nasi of macaroni. Ook onzin natuurlijk. De
hoeveelheid ui in zo’n pakket is vaak 75% van het geheel, wat verdwaalde
stukjes paprika, het afval gedeelte van de prei en afhankelijk van de mix, een
plukje Italiaanse kruiden, taugé of Chinese kool. Nou die maak ik zelf wel en
nog eens 40% goedkoper en lekkerder. Maar soms is het gewoon gemakkelijk.
Kant en klaar Pindasaus. Ik gebruik dat denk ik al zo’n 20
jaar. Dan weer van Wijko dan weer van Versteeg, soms van Conimex maar altijd
heb ik toch iets van…dit is geen echte pindasaus zoals ik hem vroeger op mijn
patatje kreeg. Van die baggervette donkerbruine smurrie waar je patatje rechtop
in bleef staan. Pindasaus die je drie uur later nog op boerde. Terwijl als je
hem zelf maakt met Pindakaas ,Ketjap, Ketchup, Sambal, Bruine suiker en
Citroensap je net zo lang bezig bent en het drie keer beter smaakt. En dat doe
ik nu ook weer.
Weet je, soms zijn dingen gewoon makkelijk maar kwalitatief
is het dan vaak niks. Soms zijn dingen kwalitatief beter maar dan kost het weer
meer moeite. Terwijl meer kwaliteit soms veel goedkoper is dan bagger
kwaliteit. En toch zijn er Legio mensen die dus veel te veel geld voor bagger
neer tellen.
Snap ik niet...
4 opmerkingen:
Ja, inderdaad, echt stom! Ik vind het trouwens wel grappig als mijn vader een cake maakt met zo'n koopmanspak en dat hij er dan helemaal trots op is, terwijl het eigenlijk niet zoveel voorstelt :P
Zelf gemaakt en met zorg bereid smaakt altijd beter!!
Maar tijd is soms doorslaggevend en dan komt de gemaksverpakking om de hoek ;-)
Die eigengemaakte pindasaus lijkt me ook erg lekker op je zelfgemaakte gehaktballetjes :)
Soms zijn die dingen verrekte gemakkelijk. Want ik soms wel doe is extra ingrediënten toevoegen aan het kant en klaar. Zo wordt het prakje misschien nog net in eetbaar ;-)
PS: Blij dat de pauze achter de rug is (het bier en de chips zijn op). ;-)
Een reactie posten