vrijdag 6 januari 2012

Applicatie


Roep maar wat en ik heb er wel een App. voorop mijn telefoon.
Een applicatie heet dat voluit. Oftewel een toepassing. Een programmaatje welke vaak /soms handig is /zou moeten zijn om een bepaalde taak uit te voeren.
Over het algemeen werken ze niet naar behoren en dan heb je er dus alleen maar irritatie van. 


Ik heb 32 fotobewerking Apps waar ik er welgeteld 2 van gebruik, die andere zijn te moeilijk, kunnen niet genoeg of bijna het zelfde als die andere Apps. Waarom ik ze dan heb? Ze waren tijdelijk gratis, en gratis is voor niks en dan moet ik het hebben. Ik sterf echt van de tijdelijk gratis Apps. Ik gebruik ze alleen nooit. Weggooien doe ik ze ook niet want ze kosten nu tussen de 0.95 en 4 euro. Dat is toch zonde om weg te gooien? Op Zondag avond komen de meeste tijdelijk gratis Apps in de aanbieding en ik neem ze allemaal. Zo af en toe zit er echt iets handigs bij. Zo gebruik ik nu alleen nog maar de ZIGGO App om te kijken wat er op tv is, lees ik de kranten via mijn telefoon,betaal ik mijn parkeergeld via een App . navigeer met de telefoon en check ik de poppodia in de Randstad.

Eigenlijk gebruik ik maar een heel kleine selectie van mijn geïnstalleerde Apps. Gewoon omdat ze te omslachtig zijn, vastlopen of gewoon helemaal niet werken. Maar ik hou ze wel want misschien komt er een update en dan doen ze het wel. Niet dat ik ze dan ga gebruiken , maar dan werken ze tenminste. Ja ik weet het ik ben App normaal. Ik ben verslaafd aan Apps. Maar irriteer mij er ook aan.
Neem nu de officiële Facebook app. Werkt super traag, geeft verkeerde foto’s bij de namen en foto’s uit het album van vrienden heeft het moeite mee, mensen die je allang hebt “geaccepteerd” als vriend, staan volgens de App nog aan je deur te kloppen.  Irritatie!

Nee dan de eggtimer applicatie, die is geweldig en werkt als een idioot. Tenminste als je eerst even instelt hoe groot de eieren zijn, of ze nog in de koelkast staan of zijn ze op kamer temperatuur, zijn ze wit of bruin, enkel of dubbel dooier, wil je ze hard of zacht en hoeveel eieren ga je tegelijk in warm of koud water opzetten. Hij vraagt net niet hoeveel minuten je je eitje wil laten koken, maar komt hij zelf wel met een timer die het juiste aantal minuten aftelt. En als de timer dan afgaat moet je er nog wel zo’n 30 sec bij tellen anders is je eitje te zacht.
Ik eet dus best vaak gebakken eieren.

5 opmerkingen:

Rianne zei

Met mijn crashberry heb ik helaas niet zulke leuks apps, maar zodra ik een andere telefoon heb, raak ik waarschijnlijk ook app verslaafd. Ik vind apps namelijk té leuk ^^

ben zei

Haha, ik ben pas écht app normaal! ik heb er geen. Maar je doet mem wel het water in de mond komen...

Molly zei

Ik heb niet één app;-) Ik heb wel een mobieltje maar uit de oertijd. Ik vind dat wel best zo eigenlijk. De enige app die mij aanspreekt is die van route beschrijvingen. Maar verder? Soms is het zelfs beter om maar ergens niets over te weten;-)

muizenoren zei

Je legt dus je telefoon bij de eieren in het kokende water en dan belt hij als de eieren gaar zijn? Cool!

Dina zei

Ik heb maar een paar apps. Twitter, Eiercode (dan kun je zien waar de eieren die je wilt kopen vandaan komen, soort boerderij etc) en Twinkle (die laat enkel zien over hoeveel dagen het kerst is).