zondag 21 oktober 2012

TV FORMAT



Er is flink geld te verdienen met TV formats hoorde ik laatst. De Nederlanders lopen voorop met het bedenken van lucratieve TV formats. Kom er maar op, op zo’n TV format á la  Wie is de mol of De slimste. Want kijk dat zijn in mij ogen de betere formats. Vernieuwend en ze zitten goed in elkaar. Die “sterren”springen/schaatsen/glijden/dansen/koken serie zijn allemaal het zelfde principe. Al die talenten jachten zijn eigenlijk ook allemaal het zelfde; iemand doet een kunstje en de “professionele jury “ zegt er wat over. Als dat dus ook mag, copy and paste van oude TV formats dan weet ik er nog wel een paar.



Koken met sterren; “snij het overtollige vet van Patty Brard en doe dit in een braadpan op hoog vuur, snij het restant van Patty Brard in dobbelsteentjes, braad dit aan in het vet. Gaar ondertussen 2 ons tot pulp geslagen Albert Verlinden in een sauspannetje. Voeg dit bij Patty Brard en blus het geheel af met wat uitgeknepen Dries Roelvink.”

Misschien is het wel een te gek gaaf onwijs tof plan om Wie van de Drie te combineren met Opsporing Verzocht en Collegetour. Als de juiste crimineel is gevonden door het panel van oud politie woordvoerders en crime journalisten wordt de crimineel geïnterviewd door Twan Huys. Het panellid dat zijn zin niet krijgt schuift de volgende dag aan bij Albert Verlinden om uit te huilen.

Helemaal van deze tijd zou zijn de combinatie van “Doet ie het of doet ie niet” en een verborgen camera programma. Een gemiddelde consument koopt een elektrisch apparaat online. In zijn huis hangen camera’s en die filmen zijn reactie als hij het product voor het eerst aansluit. De kandidaten moeten voorspellen of het apparaat voldoet aan de verwachtingen die de consument op voorhand had. Bij het goed raden ervan wordt er als beloning niet gezongen door Frans Bauer.

Ook een idee voor een TV format van mij  is ; een programma waarin mensen die in het zelfde wereldje zitten elkaar bekogelen met stront en om de beurt messen in elkaars rug mogen steken onder begeleiding van een valse intrigant die kwijlend de boel tegen elkaar opzet. 
Dat idee kreeg ik terug gestuurd van John, ze hadden RTL Boulevard al zei hij.

Geen opmerkingen: