maandag 27 juni 2011

Het weer


Op dit moment is het buiten 27 graden en loopt iedereen te zaniken dat het zo warm is. Het is ook niet gauw goed in Nederland. Hebben we regen dan zeurt iedereen dat het zo lang regent en tegelijkertijd roepen ze dat het beter is als het nog een week doorregent want dan kan het grondwater peil zich herstellen. Het is één dag lekker warm maar dan is het weer te heet. Sneeuwt het dan zijn we dat na een paar dagen al weer zat want het geeft zo’n troep en het is ongemakkelijk.


Het weer is het meest voorkomende gespreksonderwerp. Als je even niet meer weet wat je moet zeggen en er een lange stilte valt is een neutraal “weertje heh `toch wel de ijsbreker .De ander moet hier op reageren en dat blijft meestal niet bij `zeg dat wel`. Meestal volgt er dan gezeur over het weer. Zelf ga je dan natuurlijk lekker mee zeuren om het gesprek gaande te houden. Uiteindelijk beland je via het weer meestal in gesprekken over vakantie bestemmingen.

In Nederland hebben we best interessant weer. Dat geldt zeker voor de weerman-vrouw. Die heeft iedere dag toch wel weer iets te melden. Er zijn mensen die de weer mannen en vrouwen verantwoordelijk houden voor het weer. Voor die mensen heb ik een eye opener : het weer word niet door mensen gemaakt. Voorspellingen wel, maar die garanderen niets. Op de een of andere manier vind ik het weer dat Helga van Leur voorspeld wel lekker weer. Bij die Timofeef heb ik altijd het gevoel dat het shit weer gaat worden, ook al voorspelt hij zon en temperaturen van 23 graden. Het zal wel aan die monotone stem liggen denk ik. Die Piet Paulusma versta ik gewoon niet en dat geneuzel met die quasi interessante gesprekken met bezoekers van het Oud Hollands Neuspeuter evenement in Herejezusveen vind ik helemaal irritant. 

Stel nu dat elke dag het zelfde mooie weer zou hebben, dat zou een hoop nadelen hebben. Zo zouden vrouwen dat kekke winterlaarsje van die ontwerper niet kunnen dragen; kunnen we de Elfstedentocht helemaal uit ons hoofd zetten; wanneer zou je erwtensoep moeten eten?; De vakanties naar het warme zuiden zouden minder aantrekkelijk zijn. En als belangrijkste, we hebben geen weer gesprekjes meer.
Ondertussen is de binnen temperatuur ook opgelopen naar 27 graden en begin ik die bloedhitte ook wel aardig zat te worden. Gelukkig gaat het morgen al weer regenen, sterker nog het word noodweer met hagel, bliksem en donder. Hebben we gelukkig weer wat te zeiken.

Geen opmerkingen: