Het is letterlijk en figuurlijk weer komkommertijd.
Figuurlijk omdat er weer allerlei stompzinnige verhaaltjes opduiken in de
kranten omdat er te weinig “echt”nieuws is en letterlijk omdat die vervelende
EHEC bacterie niet op komkommers schijnt te zitten. Dat ik de dag voordat dat
bekend werd, gezellig op de Pasar-Malam nasi met taugé heb zitten eten en de
komkommer netjes aan de kant heb geschoven mag de pret niet drukken.
Om de kwekers van komkommers een hart onder de riem te
steken en omdat de komkommers nu lekker goedkoop zijn eet ik nu overal
komkommer bij. Patatje komkommersalade, broodje komkommer, komkommerburger etc.
En als blijkt dat die bacterie toch ook weer niet in Taugé zit dan herhaal ik
et hele riedeltje komkommergerechten met Taugé. Bestaat er trouwens al een
komkommer shampoo?Ik las net namelijk dat er in komkommers 94 % water zit dus…
Eigenlijk word ik er wel een beetje gestoord van, van al die
bedreigingen van de gezondheid door iets wat vooral lekker zou moeten zijn. Zo
hebben we al gehad: salmonella kip, BSE koeien, radio actief besmette vis uit
Japan, met het Noro virus besmette frambozen en varkens met de pest. Ieder jaar
is er wel weer iets wat wij niet zouden moeten eten ivm gevaar voor de
gezondheid. Meestal duurt dat dan een paar weken en daarna kan je het gewoon
weer eten. Over het algemeen is het zo dat als je de groentes maar goed
schoonmaakt en kookt dan is er niets aan de hand. Ik heb India overleeft en als
het ergens niet te vertrouwen is qua eten is het wel in India is mijn mening,
dus ik eet gewoon alles in het door HACCP en Keuringsdiensten gecontroleerde
Nederland
Blijft een maf woord “komkommer”. De Engelsen noemen het
Cucumber en ik denk dat komkommer daar vanaf stamt. Maar het kan ook iets te
maken hebben met de Latijnse naam. Doet er ook niet toe, we kunnen weer
komkommersla eten en daar gaat het om. Weet je trouwens wat de verledentijd van
komkommersla is?
Kwamkwammersloeg
Geen opmerkingen:
Een reactie posten