woensdag 24 november 2010

Nummerdingen (# 2)

In mijn zoektocht naar onderwerpen kwam ik op het net iets tegen dat ik wel grappig vond. Het komt er op neer dat het onderwerp een cijfer is en ieder volgend verhaal met de waarde 1 hoger gaat. Af en toe gooi ik er dus een nummer verhaaltje oid tussen door.




Nummer twee.

Tja twee. Dat is zo'n net niet nummer. Het zegt met name wat het niet is. Met zijn twee is niet alleen. Twee voor de prijs van één. Dus twee heeft niet eens zijn eigen prijs, je koopt hem voor de prijs die je normaal voor één betaald. Zeg maar nee dan krijg je er twee. Dus nee zeggen om twee te krijgen. Het is allemaal een beetje zielig vind ik. Of één en één is twee. Blijkt twee dus eigenlijk gewoon twee keer de één te zijn. Durf gewoon voor je twee zijn uit te komen weet je wel. Er zijn zoveel andere cijfers, probeer wat meer je best te doen om er ook een beetje aantrekkelijk uit te zien, dat staat daar maar met een gebogen rug…

Bij wedstrijden is nummer twee het ook weer net niet. Alsof het wil zeggen, je bent net zo goed als nummer één, alleen je zet je niet genoeg in. Anders was je wel één geworden toch? En in het geval van "twee honden vechten om een been en de derde gaat er mee heen" snap ik het even niet meer want dat suggereert dat derde dus weer beter is dan twee. In de auto zit je van alle versnellingen het kortst in zijn twee. Bij bochten schakel je eventjes terug naar zijn twee om zodra je de bocht uit bent zo snel mogelijk door te schakelen naar de drie. Ook schakel technisch doet de twee niet echt overtuigend zijn best.

Twee heeft ook niet echt een eigen identiteit. Zo kan je in plaats van twee ook de volgende woorden gebruiken : duo, stel, span, paar, koppel .Twee dwingt je ook. Zo dwingt twee je om het V teken te maken als je twee bier besteld, dwingt twee je om iets te doen wat je moeder wil ( ik tel tot drie en dan ga je je kamer opruimen, één…Twee… en weg was je) en dwingt twee je op te schieten als het twee voor twaalf is.

Op twee gedachten hinken… volgens mij kan dat niet (volgens Wikipedia: hinken ongelijk lopen omdat men slechts op één been steunen kan) Tenzij je die twee gedachten op een papiertje hebt geschreven en dat je daar dan op hinkt. En wat vind je van deze : tweestrijd1) Besluiteloosheid 2) Conflict 3) Dilemma 4)Disharmonie 5) Dubio 6) Duel 7) Gevecht  

8) Innerlijk conflict 9) Innerlijke strijd  10) Kamp 11) Lastige keuze 12) Onenigheid 13) Scheuring 14) Schisma 15) Strijd met zichzelf16) Tweedracht
 Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl
Deze bewijst maar weer dat twee het zelf ook niet weet, het doet maar wat. Zo worden we steeds weer op het verkeerde pad gestuurd door twee. Zeg ook nooit tegen een kind dat ze bijvoorbeeld een taart in twee stukken moet verdelen, dan krijg je twee ongelijke stukken. Als je twee gelijke stukken wilt moet je zeggen : verdeel de taart in twee stukken en je broertje (of zusje) mag als eerste een stuk kiezen.

Conclusie, twee is een onzeker net niet typje dat voortdurend met zich zelf in tweestrijd is, mensen op het verkeerde been zet of teleurstelt, welke voor ongelijke stukken taart zorgt, en dat als het zijn rug zou rechten, het nog steeds de L van looser uitbeeld.

Geen opmerkingen: