maandag 29 november 2010

Nummerdingen ( #3 )


Nummer 3

Laten we rustig beginnen met de zwarte kant van DRIE. Op zijn kant is het net een kont. Op zich niet erg maar sommige mensen schrijven hem met ongelijke billen en dat is jammer. DRIEs Roelvink en verDRIEtig kunnen wel in één zin. En dan ook nog de DRIE van Breda, de DRIE voor je proefwerk en potverDRIE. Zo dat hebben we gehad. Nu alleen maar leuke dingen over de DRIE.


Wil ik meteen weer starten met het feit dat een DRIE op zijn kant billen zijn. Top! Hou ik van. (bij vrouwen dan) maar dan wel mooi geschreven met gelijke billen. Verder staat de drie voor feest zoals bij "DRIE werf hoera!", DRIE Oktober (Leiden's ontzet), DRIE Koningen, de DRIE dwaze dagen en de Derde Dinsdag van September. Nu kunnen we discusseren over die laatste (en trouwens ook over het woord discusseren want dat kan je ook nog zo schrijven: discussiëren. Vind ik zelf mooier en zo wordt het 't meest geschreven, maar dan zouden we geen discussie kunnen hebben over dat woord) dussss, uh goed die derde Dinsdag in September is natuurlijk geen feestdag maar staat wel in menig agenda als zijnde een dag van betekenis.

Dan schijnt het zo te zijn dat bepaalde activiteiten het beste gaat met zijn drieën. Zoals zingen, de DRIE J's en de DRIE tenoren. Ook in de aanval gaan gaat beter met zijn drieën aldus de DRIE musketiers en de DRIE biggetjes. En het zou wel heel toevallig zijn als er in pretpark DRIEvliet een DRIEmaster zou liggen waar je aan dek een Drie in de pan zou kunnen eten en dat, dat pretpark op het DRIE landen punt zou liggen welke dan weer in DRIEmond zou zijn.

Wie van de DRIE, wie kent het niet. Het programma waar mijn ouders altijd naar keken en dus wij als kinderen ook, want toen had je nog geen tv op elke kamer of internet. Toen moest je nog gewoon met je ouders naar stomme programma's kijken als je de autootjes al was ontgroeid. Vroegah hadden we maar twee netten en later DRIE. En op Woensdagmiddag begon pas om half vier de kinder tv. Was ook stom. Maar je had niks anders. Op Zaterdag Stuifesin met de balk. Goed bekeken was dat het eerste programma voor kinderen met een talent. Nu ik er over nadenk was er bij Klassewerk ook een onderdeel met Tony Eijk, daar stonden altijd van die sulletjes met een bril te klooihannesen met een viool of een valse blokfluit, kregen ze altijd een voldoende van meneer Eijk. Henny Huisman was helemaal niet de eerste die talent op tv een kans gaf. Nieuwe Oogst was ook zo'n programma. Menig bekende artiest is trouwens gestart bij Willem Duijs, maar dat terzijde.

Al met al kunnen we concluderen dat de drie een gezellig aandoend nummer is, die wel van een feestje houd,nooit als cijfer door meneer Eijk werd gegeven en dat het een nummer is met een lekkere kont.


 

Geen opmerkingen: