zondag 8 mei 2011

Linda de Mol


Het is glad ijs ,ik weet het, maar ik moet het even kwijt. Ik erger mij de laatste tijd aan Linda de Mol… Linda de Mol is een Multi talent, dat geef ik toe. Ik zie in haar de Willem Ruijs van deze tijd en ik respecteer haar, echt waar. Ze zingt, acteert en presenteert als de beste. Dat is het ook niet. Het zijn haar maniertjes waar ik mij aan erger, dingen die mij opeens opvallen aan de persoon Linda de Mol. 


Ik vind niet alle programma’s leuk die Linda de Mol Presenteert of gepresenteerd heeft, maar ” Ik hou van Holland”en “De slimste” vind/vond ik wel leuke programma’s om te kijken. In Gooische vrouwen vind ik haar goed op haar plaats maar in “iedereen is gek op  Jack” het slappe aftreksel van “Everybody loves Raymond” vind ik haar irritant en ronduit slecht. Soms moet je niet overal goed in willen zijn. Er is een overdaad aan Linda de Mol op tv. Overexposure heet dat. 

Maniertjes dus. Zo valt het mij op dat;
·         Je nooit de kont van Linda ziet, er hangt altijd een kledingstuk over haar kont heen.
·         Ze altijd een soort van vestje aan heeft welke ze constant over haar borsten heen trekt.
·         Ze eigenlijk naar niemand luistert
·         Ze alles van de autocue afleest en dus helemaal niet zo spontaan is als je zou denken
·         Ze geilt op Jeroen van Koningsbrugge
·         Ze om ieder half grapje van Jeroen helemaal stuk gaat van het lachen terwijl als Guus Meeuwis een knoepert van een grap maakt ze gewoon door lult.
·         Ze bij het uitleggen van iets alleen naar het team van Jeroen kijkt.
·         Als Jeroen een half uur neemt om een antwoord te geven ze het hilarisch vind en als Guus 2 minuten bezig is ze geïrriteerd roept dat ze door moeten.
·         Als Jeroen voorstaat ze het duidelijk naar haar zin heeft en bij achterstand iedereen even serieus moet doen.
·         Als het vooraf geheel uitgeschreven deel van haar niet precies verloopt zoals ze dat gerepeteerd (lees ingestudeerd) heeft, dat mevrouw zichtbaar van de kook raakt en zich begint te gedragen als een verwend kind dat haar zin niet krijgt.
·         Ze meneer Chung blijft behandelen alsof het een achterlijk kindje is.

Door dit soort dingetjes vind ik Linda steeds minder leuk. Ze is totaal niet spontaan behalve als het om Jeroen gaat. Het presenteren is niets meer dan het voorlezen van door anderen gemaakte teksten. De spelletjes van “Ik hou van Holland “verzint ze geloof ik wel zelf en met name het “verjaardagsspel”vind ze zelf helemaal geweldig. Het is ook wel leuk, maar ik irriteer mij aan haar overdreven spelleiderschap. Ze wil duidelijk de leiding hebben en als het niet gaat zoals mevrouw het bedacht heeft dan is ze duidelijk  geïrriteerd. Dat vind ik onprofessioneel. De programma’s met Linda de Mol zijn te geregisseerd, te gelikt. Linda, doe zo’n programma nou eens live op de Zaterdag,trek de stekker uit de autocue,trek een strakke spijkerbroek en t-shirt aan,welke niet over je waarschijnlijk te dikke kont hangt,zit niet steeds te frunniken aan je vestje, geef echte aandacht aan je gasten en niet alleen aan diegene die je kent uit het Gooi, laat andere ook eens wat bedenken qua spelletjes en wees niet partijdig, dan heb je een leuke show.

2 opmerkingen:

Lauradenkt zei

Ik erger niet zo aan Linda de Mol als jij, maar je hebt wel gelijk ja. Ze komt niet echt over. Maar ik vind haar rol in Gooische Vrouwen wel leuk :)

Dulcera zei

Je zou er ook gewoon voor kunnen kiezen om niet meer te kijken ... maar dan kan je je natuurlijk niet meer zo lekker ergeren eh? ;-)