dinsdag 10 mei 2011

Telefoon terreur

Al die providers van mobile telefonie hebben de kracht van mobiel internet onderschat. Bijna iedereen met een smartphone gebruikt gratis diensten als Twitter, Pingchat, What’sup, Skype en Viber om met elkaar te communiceren in plaats van via SMS en mobiele telefonie. Met als gevolg dat de inkomsten voor die laatste twee betaalde diensten met zienderogen afnemen.  Onbeperkt internet gebruik willen ze dan ook gaan inperken zodat ze meer geld kunnen verdienen aan verbruikte bytes boven het gestelde maximum per maand. De bestaande onbeperkte abonnementen kunnen ze niet zo maar terug draaien. Sterker nog, met name de Iphone gebruikers worden altijd gedwongen om een speciaal Iphone abonnement te nemen met onbeperkt internet dit kan mijn inziens niet zomaar teruggedraaid worden. Mijn creatieve geest zag hier direct een script voor een Thriller in.


The Unlimited Killings (©)
Korte beschrijving: (©)Amerika, gevecht gaande om de 1e plaats op provider gebied tussen drie grote telco’s. In de race om de gebruikers aan zich te binden stunten ze om de beurt met abbo’s die goedkoper bellen en sms’en mogelijk maken. Met de komst van mobile internet begint het gevecht om ook deze gebruikers  aan zich te binden met goedkoop internet. De nummer 3 doet in een wanhopige poging om de nummer één te worden het aanbod van altijd onbeperkt internet. Het loopt storm en al snel is de nummer 3 de nummer 1. John, hoofdpersoon en bedenker van het onbeperkt internet concept word gelauwerd om zijn idee. Het leven lacht hem toe totdat er vrienden en familie leden van hem worden vermoord. Opvallend is dat naast ieder slachtoffer zijn of haar mobile telefoon in stukken op de grond ligt. Een spannende speurtocht naar de daders en het waarom volgt. Tijdens de zoektocht blijkt dat de moorden zich niet beperken tot zijn vrienden en familie. In een bloedstollende ontknoping blijkt dat de CFO (financieel directeur) van het bedrijf waar John werkt degene is die het plan van John heeft goedgekeurd en er nu achter is gekomen dat het bedrijf door deze actie op het randje van de afgrond terecht is gekomen. Om zijn gezicht te redden is hij eigenhandig  iedereen met een ongelimiteerd internet abonnement gaan vermoorden. Uiteindelijk ontmaskerd John hem en schiet hij hem dood. (©)

Spontaan bedenk ik mij nu dat er ook wel iemand mag opstaan die iets doet aan die irritante figuren die op openbare plekken hard pratend telefoneren, keihard hun muziek op de telefoon afspelen , irri ringtonen hebben of het geluid bij hun spelletjes hebben aanstaan. Ze hoeven natuurlijk niet dood maar verbannen naar Rottumeroog of zo zou ik niet verkeerd vinden.

2 opmerkingen:

okkibox zei

Buiten in de tuin of op straat ben ik niet bereikbaar. Ik heb slechts een ouderwetse zaktelefoon waarmee ik alleen mijn moeder, de politie of de brandweer kan bellen! Goedkoop en lekker rustig! :-D

Lauradenkt zei

Klinkt inderdaad als een thriller! Ja echt he, mensen die met het geluid aan spelletjes spelen. Je wordt zelf toch ook gek van dat gebliep? Ik ben alleen niet zo assertief dat ik er iets van zeg. Heb het wel één keer gedaan toen iemands muziek echt heel hard stond en toen was ik trots op mezelf dat ik er iets van durfde te zeggen :P (als enige van de coupé)