zondag 18 september 2011

Vakantie zomer 2011 (deel 1-van 3)


-Reclame maken. Ik doe dit niet snel, maar voor deze keer maak ik graag een uitzondering.- 

Dit jaar hadden we een B&B geboekt als tussenstop tijdens de reis naar ons vakantie adres in Spanje. Normaal gesproken scheuren we in één keer door of gaan we met het vliegtuig. Omdat we dit jaar weer met de auto gingen en we het wat rustiger aan wilde doen zochten we dus een overnachtingsadresje. We wilden geen standaard hotel en zeker geen F1 motel o.i.d., je gaat tenslotte op vakantie en die F1 motels zijn nog minder luxe dan een gevangenis cel . 

Via Twitter had ik een oproep gedaan om mij wat leuke adresjes in Frankrijk te bezorgen voor onze tussenstop. Ik ben werkelijk overstelpt met goedbedoelde adviezen, maar eentje sprong er direct uit.


Een Bed and Breakfast of een Chambres d'hôtes zoals dat zo mooi op zijn Frans heet, gerund door de heren Rudolf en Rene. Twee Nederlandse gastheren die hebben en houden in Nederland hebben achtergelaten en de rust van het Franse Plaatsje les Biefs hebben opgezocht om zich toe te leggen op het in de watten leggen van hun gasten. Dat het zo’n pokke end van de snelweg af lag hadden wij niet ingeschat bij het boeken maar na een kleine drie kwartier over smalle bergweggetjes naar de top van de berg gereden te hebben viel er een serene rust te bespeuren in de auto. Het “stilte virus” nam bezit van ons haastige stadsmensen lichamen. We draaiden de auto het erf op waar we verwelkomt werden door de twee honden van de heren. De heren zelf waren in geen velden of wegen te bekennen en ik liep “gewoon” door het gebouw (oud schoolgebouw) heen en had alles kunnen meenemen want alle deuren stonden gewoon open. Dat kan daar nog, de plaatselijke bevolking zou de gedachte om iets te pikken niet eens kunnen opwekken.

Vanaf dat moment begon het grote verwennen. Buiten werden we vergast op een drankje van het huis met wat te knabbelen en de heren dronken gezellig een flesje rosé met ons mee. Er werd wat gebabbeld en uitgelegd over het hoe en waarom van de overstap van druk Nederland naar de berg in Les Biefs. Zelf wist ik al het een en ander over de heren en het hoe en waarom want dat was immers bij de Tros op tv geweest in het programma ” ik vertrek “  Ik kan gaan uitweiden over de ligging en hoe gezellig alles is opgeknapt door de heren, maar eigenlijk zou je dat zelf moeten ondervinden door of op hun site te kijken of nog beter een keertje langs te gaan. Er hangt een sfeer van ongedwongenheid, geborgenheid en gezelligheid. Er word gezamenlijk met alle gasten en de gastheren gegeten, terwijl je wijnglas continu word bijgevuld met de heerlijke huiswijnen welke in de nabije buurt worden gebotteld. De kamers zijn van enorme omvang en doen je geloven dat je in de verkeerde kamer bent gezet (lees : de dure kamer) echt geweldig mooie kamers en dito badkamers. Het enige licht wat er snachts te zien was, was het lampje van de oplader van onze camera. Smorgens wakker gemaakt door het gekraai van de haan en het voorzichtige schijnsel van de ochtendzon die door de luiken de kamer in scheen. Dat is pas ontwaken en na die nacht wisten we het zeker, wij zijn thuis aan een nieuw bed toe. Super bedden. Na een rijkelijk ontbijt zijn wij uitgerust en onthaast aan de tweede etappe van onze reis begonnen.

Onze vakantie begon op de berg in les Biefs, Rudolf Rene… bedankt!!!

Einde reclame.

1 opmerking:

Dan zei

Ik wil ook!!!!!