woensdag 22 september 2010

Ergens in een cafe


Waarom wist hij niet zeker, maar op de een of andere manier was er iets met de vrouw waar hij nu al een 30 tal minuten naar zat te staren. Zij was verdiept in een conversatie op haar Black Berry. Al 30 minuten aan een stuk was zij in de weer met het apparaat. Waarschijnlijk had ze ruzie met de persoon met wie zij communiceerde, want hij had haar een paar keer zachtjes horen schelden en af en toe had ze het toestel geïrriteerd weggesmeten. Stilletjes hoopte hij dat het haar vriend was waar ze ruzie mee had.



Hij vond haar vriend nu al een eikel en hij kende hem niet eens, sterker nog, hij wist niet eens of ze wel een vriend had. Rare dingen deed die verliefdheid met hem. Ja dat was het, hij was gewoon in 30 minuten smoorverliefd geworden op die meid. Hij was al in geen tijden meer zo verliefd geweest. Hij wilde haar iets toeroepen maar hij kon geen woord uitbrengen. Plots draaide zij zich om en keek zijn kant op. Nog niet echt naar hem maar wel al het meest dichtbij van alle blikken tot nu toe. Heel langzaam gleden haar ogen verder door het etablissement om te eindigen op hem! Hun ogen vonden elkaar en ze glimlachte naar hem. Hij probeerde zo onschuldig mogelijk terug te lachen. Nu zwaaide ze naar hem. En weer die glimlach. Het zweet brak hem uit, hij wilde weg maar kon zich niet bewegen. Als ze maar niet naar hem toe kwam nu, hij schaamde zich dood, hij was hier met zijn moeder of all people! Wat zou ze daar van denken, misschien zou ze hem niet serieus nemen en denken dat hij een moeders kindje was.

Geheel tegen zijn gevoel in probeerde hij de blikken van de vrouw te ontwijken. Zij bleef echter zwaaien en lachen, ze leek zelfs iets te zeggen. Het leek op iets van "hai" en "mooie jongen" tenminste dat dacht hij. Plots neemt de vrouw haar Black Berry van tafel en loopt recht op hem af. Tot overmaat van ramp voelt hij juist nu een oprisping omhoog komen. En net als de vrouw bij hem is aan gekomen kan hij de ingehouden oprisping niet meer tegen houden en laat een vreselijk harde boer. Hij kan wel door de grond zakken van schaamte en kijkt met een half oog richting de vrouw om haar reactie te peilen. Maar wat schetst zijn verbazing, ze barst in lachen uit. "zie je wel "dacht hij, het is een bijzondere vrouw, als ze hierom kan lachen dan zit het wel goed. "Je bent een schatje"zegt ze. Pfff denkt ie, en wil zich verontschuldigen maar het enige dat hij uitkan brengen is "ga…guh…goh" Wat een blamage. De vrouw draait richting zijn moeder"Even een foto maken ?" "shit, ze heeft door dat ik met mijn moeder ben" Zijn moeder, helemaal in haar nopjes met de belangstelling geeft een goedkeurend knikje en veegt de met de boer meegekomen etensresten van zijn gezicht. "fuhuhuhuck, ook dat nog.

De vrouw maakt de foto, bukt naar de Maxi Cosi en geeft hem een kusje op zijn hoofd. "dag lekker knul" en ze verdwijnt voorgoed uit zijn leven.

Geen opmerkingen: