woensdag 2 november 2011

Idee voor een komisch drama


Goochem Holland  is een man met twee gezichten. Aan de ene kant is hij ouderwets maar aan de andere kant heeft hij vrijgevochten ideeën. Zo voedt hij zijn kinderen ook op. De VOC mentaliteit staat hoog in het vaandel en gaat hand in hand met de bord voor je kop mentaliteit. Er heerst tweestrijd onder de kinderen.
Hoewel Goochem op zich wel genoeg verdiend om het gezin draaiende te houden laat hij zijn kinderen toch bijspijkeren om het huishoud budget wat op te krikken.
Sommige van zijn kinderen hebben geen werk, en die moeten ook gewoon hun bijdrage geven maar dat mogen ze doen van het geld dat hij ze als zakgeld geeft. Als dank voor dat zakgeld gaan die vrije kinderen de andere werkende kinderen in de weg zitten door zonder echte reden op de stoep voor het huis te gaan zitten.

Jochem blijft maar geld lenen aan zijn buurman, Ger Sonisos , die het niet zo breed heeft maar wel rond rijd in een dure Mercedes. Dat geld kan Goochem  makkelijk missen want dat betaald hij van het geld dat hij van zijn werkende kinderen krijgt, en ooit krijgt hij het terug van Ger. Natuurlijk betaald Ger niets terug en leent Goochem hem meer en meer. Dat valt op bij zijn andere buurman, de heer Bert Oli, en die gaat ook de zielenpoot uithangen en vraagt om dezelfde bedragen, en hij betaald Goochem natuurlijk ook niet terug. Uiteindelijk heeft Goochem zoveel geld aan die twee buren geleend dat hij zijn eigen gezin niet meer draaiende kan houden.

De rijke kinderen gaan direct het huis uit en laten Goochem alleen achter in het inmiddels door achterstallig onderhoud bouwvallige huisje. De andere kinderen blijven noodgedwongen bij Pa en zullen nu toch echt iets moeten gaan ondernemen, want Pa heeft geen geld meer om hun zakgeld te geven. 

De serie volgt de doldwaze capriolen van een vader die met de kinderen die hij altijd het hand boven het hoofd heeft gehouden is overgebleven in de oude welstandswijk die verpauperd tot een derde wereld land. Overleven zonder geld! Back to basic! De echte Expeditie Robinson! Kijk hoe de eens opstandige kinderen huilend het land omploegen en de andere broers en zussen practical jokes uithalen. Kijk hoe de welvarende buren Ger en Bert genieten van de ellende van het gezin Holland. Een klassieker in de traditie van Married with Children, met de humor van The Young Ones en het drama van Dynastie.
Kijk binnenkort ook naar de nieuwe Hollandse komische drama serie : "IK ZEI HET JE TOCH !?"



*iedere overeenkomst met werkelijk bestaande situaties, landen of personen berust louter op de waarheid.

Geen opmerkingen: