woensdag 26 januari 2011

Huisvrouw (m/v)

Dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus is algemeen bekend. En dat zowel mannen als vrouwen elk zo hun eigen wereldje hebben ook. Nu is het huishouden van oudsher toch wel een beetje een vrouwen ding. Voordat ik nu de hele vrouwen gemeenschap over mij heen krijg, zal ik het iets nuanceren. Ik heb het met name over de huis vrouwen en niet over de werkende moeders, alleenstaande vrouwen en twee verdieners. Dus echt de vrouw die s'morgens iedereen de deur uit helpt om de hele dag bezig te zijn met het schoonmaken en koken en tussendoor de kinderen verwelkomt met een kopje thee en koekje. Dat is toch nog steeds echt een vrouwending. Uitzonderingen daargelaten en ik ben er daar tijdelijk ook één van, de rollen zijn even omgedraaid.

Hoe doen die vrouwen dat toch, vroeg ik mij altijd af. Je bent in principe nooit klaar, er is altijd wel iets schoon te maken. Waar halen ze de tijd vandaan. Dat is zo'n vrouwen van Venus geheim. Maar ik heb de code gekraakt denk ik. Eigenlijk is het vrij simpel: De enigste reden om iedereen in de ochtend te helpen is omdat je iedereen zo snel mogelijk je domein uit wil hebben, huisvrouwen dulden geen pottenkijkers. Als iedereen vertrokken is haal je de stofzuiger te voorschijn en die plant je op een willekeurige plek ergens in het zicht. (stekker in het stopcontact !) Vervolgens zet je het kastje met schoonmaakspullen open en de inhoud op de grond. Ondertussen kun je de koffie en TV aan zetten. Prop de vaatwasser geheel vol en zet aan. Vervolgens kijk je achtereenvolgend het Journaal, Koffietijd en die serie die je gisteravond niet kon zien omdat je vrouw bepaald wat er sávonds gekeken word. Drink niet meer dan 3 kopjes koffie want daar wordt je veel te actief van. Mocht er tijdens de ochtend iemand aanbellen, kind of vijand, zet dan eerst de stofzuiger aan en doe dan pas open.

In de middag zuig je het ergste vuil van de vloer en stomp je de kussens van de bank in vorm ,dit is tevens je work-out voor de dag. Laat de stofzuiger staan totdat iemand van het gezin zich er aan ergert. Sherry is niet echt lekker maar je word er dronken van en in een kopje is het net thee. Dit kun je rustig de gehele middag door nippen. Kleding stukken die je tijdens het sherry drinkend strijken niet wilt strijken gooi je gewoon weg. Als een gezinslid vraagt naar het kledingstuk roep je iets van "jullie laten ook alles rondslingeren, het zal wel ergens liggen" De wc en badkamer "doen" is niets anders dan wat bleekwater sprenkelen zodat het "lekker fris"ruikt. Kook altijd te veel zodat er minimaal één maal per week kliekjes gegeten kunnen worden, dat bespaard een dag koken en heb je tijd voor leuke dingen doen in de stad.

Bij thuiskomst van de vrouw begin je direct nog voordat ze haar jas uit heeft met zeiken over van alles en nog wat en over de tegenwerking die je van het gezin krijgt in je dagelijkse gevecht tegen het vuil dat zich zienderogen verspreid door hun toedoen. Na zo'n 15 minuten door zaniken is alle vechtlust wel uit de vrouw getrokken en kun je rustig door keuvelen over alle nieuwtjes die je vandaag weer gehoord heb. Bij het tv kijken heb je ondertussen je tweede fles Sherry in je kopje zitten en een barstende koppijn steekt de kop op. Bij het minste geringste zeg je tegen je vrouw dat ze je niet begrijpt en dat je ook wel eens wat leuks wilt doen. Bij het kleinste beetje tegengas van je vrouw straf je haar met het niet hebben van sex ivm de Sherry hoofdpijn. Dat van die Sherry zeg je er natuurlijk niet bij. Ga vervolgens heel vroeg naar bed en kijk daar je serie en zorg dat je "slaapt" voordat zij naar boven komt. Je hebt je rust hard nodig want je hebt morgen immers weer een drukke dag.

Natuurlijk speelt bovenstaande zich niet echt af bij mij thuis, maar volgens mij zit ik niet ver af van wat bij een aantal huisvrouwen de waarheid is….

1 opmerking:

Anoniem zei

Blijft glad ijs, de huisvrouw bekritiseren.
;n).....heb de blog met veel plezier gelezen!
Groetjes, marsepijn